لمشاكل التسجيل ودخول المنتدى يرجى مراسلتنا على الايميل liilasvb3@gmail.com






العودة   منتديات ليلاس > قسم سيدتي > ركن المطبخ > الحلويات
التسجيل

بحث بشبكة ليلاس الثقافية

الحلويات حلويات


أنواع المربات اللذيذة

مربى التين أحلى أنواع المربات المقادير:• كيلو تين. • ‏ كيلو سكر سنترفيش. • عصير ليمونة. • ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل. الطريقة‏:‏

 
نسخ الرابط
نسخ للمنتديات
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
Prev المشاركة السابقة   المشاركة التالية Next
قديم 03-10-08, 07:30 PM   المشاركة رقم: 1
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
شمعة الديكور



البيانات
التسجيل: Nov 2006
العضوية: 16763
المشاركات: 5,347
الجنس أنثى
معدل التقييم: hend عضو على طريق الابداعhend عضو على طريق الابداعhend عضو على طريق الابداع
نقاط التقييم: 263

االدولة
البلدEgypt
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
hend غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

المنتدى : الحلويات
Newsuae2 أنواع المربات اللذيذة

 


مربى التين أحلى أنواع المربات


المقادير:• كيلو تين.
• ‏ كيلو سكر سنترفيش.
• عصير ليمونة.
• ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل.

الطريقة‏:‏
1. هنجيب التين ونغسله كويس وبعد كده نقطعه إلى قطع صغيرة ونحطه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة هنحط سكر.

2. هنسيبه بالشكل ده لفترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كل كمية المياه اللي موجودة فيه.

3. بعد كده نحطه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما نلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.

4. بعد كده نضيف إليه عصير الليمون ونسيبه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه... ولازم ناخد بالنا إننا نشيل الريم اللي هيطلع على الوش أولا بأول.

5. لما نلاقي المربى استوت نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.


مربى الجوافة ألذ أنواع المربات


المقادير:
• كيلو جوافة.
• كيلو سكر سنترفيش.
• نص كوب مياه.
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون.

الطريقة:
1. هنغسل الجوافة ونقطعها شرائح ونشيل قلبها علشان نتخلص من البذور الموجودة.

2. بعد كده نحطها مع شوية ميه على نار هادئة لغاية ما نلاقي إنها بدأت تلين، نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد.

3. هنضيف السكر إلى ماء السلق والجوافة ونحطهم على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما السكر يذوب.

4. هنضيف إليهم عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا بأول.

5. لما نلاقي المربى استوت هنشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.

‏مربى "البلح السماني" حلوة قوي في السندويشات


المقادير:
• كيلو بلح سماني.
• كيلو سكر سنترفيش.
• عصير ليمونة كبيرة.
• قرنفل ولوز مقشر للحشو "اختياري"

الطريقة:
1. هنسلق البلح ونقشره ونشيل منه النوى.

2. هنحشي كل حبة بلح بنصف لوزة مقشرة أو حبة قرنفل.

3. هنضيف السكر إلى مياه السلق ونسيبه شوية على النار مع التقليب لغاية ما السكر يذوب وبعد كده نضيف إليها عصير الليمونة... مع التقليب المستمر وإزالة الريم اللي بيظهر أولا بأول.

4. عندما يبدأ المحلول السكري السابق في الغليان نحط البلح.

5. بعد كده نسيب المربى تغلي على النار ويتحول لون المحلول السكري إلى لون أحمر غامق ويبقى سميك القوام بس ناخد بالنا إننا نشيل الريم أولا بأول.

6. لما نلاقي المربى استوت نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.

مربى العنب حلوة للي بيحبها


المقادير:
• كيلو عنب أحمر أو بناتي.
• 3/4 سكر سنترفيش.
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون.
• معلقة صغيرة قرفة او عود قرفة "اختياري"
• تفاحة.

الطريقة:
1. هنغسل العنب كويس ونحطه في مصفاة علشان يصفي المية اللي موجودة فيه.

2. هنقطع كل حبة عنب إلى جزئين ونشيل منه البذر.

3. هنغسل التفاحة ونسيبها لغاية ما تنشف وبعد كده نقطعها قطعا صغيرة ونشيل منها البذر ونضيف إليها معلقة عصير ليمون ونضيفها إلى العنب.

4. هنحط العنب والتفاح في طبق بلاستيك ونضيف إليهم السكر ونقلبهم كلهم مع بعض.. ونسيبهم لمدة من 3 إلى 4 ساعات لغاية ما العنب يخرج كل كمية المياه اللي موجودة فيه.

5. بعد كده نحطه على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما نلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.

6. بعد كده نضيف إليه عصير الليمون ونسيبه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرفة إليه... ولازم ناخد بالنا إننا نشيل الريم اللي هيطلع على الوش أولا بأول.

7. لما نلاقي المربى استوت نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.


مربى الكريز مفيش أبسط منها



المقادير:
• كيلو كريز.
• 5 أكواب سكر ناعم.
• 1 كوب ماء.
• معلقة عصير ليمون.

الطريقة:
1. هنغسل الكريز كويس ونشيل منه النواه..

2. هنجيب حلة وهنحط فيها السكر والميه ونسيبهم على النار لغاية ما يغلوا كويس وبعد كده نضيف إليهم حبات الكريز وعصير الليمون ونسيبها على النار لمدة عشرين دقيقة‏‏ مع التقليب المستمر من وقت لآخر وإزالة الريم أولا بأول.

3. لما نلاقي المربى استوت نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.


ملحوظة
لو عايزين نعرف إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ يبقى ممكن إننا ناخد معلقة من المربى وهي على النار ونحطها في طبق جاف ونسيبها شوية لغاية ما تبرد. وبعد كده نشوف إذا كانت سميكة ولا لأ؟!

 
 

 

عرض البوم صور hend   رد مع اقتباس

 

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
مربى البلح السماني, مربى التين, مربى الجوافة, مربى العنب, مربى الكريز, أنواع المربات, المربى
facebook




جديد مواضيع قسم الحلويات
أدوات الموضوع
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 07:06 AM.


 



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 ©2009, Crawlability, Inc.
شبكة ليلاس الثقافية